Kolego fyziku graser opravdu není obdoba maseru či laser, tou je xaser neboli rentgenový aser.Ke vzniku gama záření nestačí elektrony, mmusí se po ně jít do jádra atomu.To sice je možné,ale poněkud otížněji proveditelné.
Antihmotu do zbraní v HH udajně zakázal do odvolání přímo autor.Antihmota jako poměrně běžná=dostupné součást našeho světa

.
Když jsem uvedl rotující černou díru,tak sem ji nechtěl montovat do lodě,sloužila jako zdoj inspirace, fúzní reaktor taky v sobě nemá hvězdu ,aby fungoval.
Jaký je poměr příkon-výkon u laseru?
Ale jistě - vždyť jsem na tohle téma nedávno zveřejňoval odkaz v technologických novinkách

. Nechtěl jsem to jen rozpitvávat moc do hloubky - analogie s elektrony mi přijde celkem snadno pochopitelná. (nicméně díky za připomínku, nějak stručně to do textu doplním)
O "zákazu" antihmoty jsem nečetl, ale je to docela možné... A nemluvil jsem o její dostupnosti, jen že je běžnou součástí našeho vesmíru (už třeba jen při beta rozpadu). (Ne)poměr jejího absolutního množství vůči hmotě mi přijde jako celkem běžně známý fakt, takže jsem ho ani nezmiňoval.