SuE 25 Mar 2005 18:07
At all cost na Amazon.com se objevolo info o připravované knize z hlavní serie. Vypadá to, že půjde o další těžké bitvy s Havenem, nikoli se Solárním svazem, aspoň podle editorialu:
stručně: Honor dostala velení 8. flotily. Válka vypadá pro Mantichoru špatně, protže Haven má přesilu, je úkolem 8.flotily je zastavit za každou cenu, dokud Mantichora nevyrovná síly. Alternativa k vítězství je naprostá porážka ale tentokrát cena vítězství bude vysoká
What price victory? The war with the Republic of Haven has resumed . . . disastrously for the Star Kingdom of Manticore. Admiral Lady Dame Honor Harrington, Steadholder and Duchess Harrington, the single victorious Allied commander of the opening phase of the new war, has been recalled from the Sidemore System to command Eighth Fleet. Everyone knows Eighth Fleet is the Alliance's primary offensive command, which makes it the natural assignment for the woman the media calls "the Salamander." But what most of the public DOESN'T know is that not only are the Star Kingdom and its Allies badly outnumbered by the Republic's new fleet, but that the odds are going to get steadily worse. Eighth Fleet's job is to somehow prevent those odds from crushing the Alliance before the Star Kingdom can regain its strategic balance. It's a job which won't be done cheaply. Honor Harrington must meet her formidable responsibilities with inferior forces even as she copes with tumultuous changes in her personal and public life. The alternative to victory is total defeat, yet this time the COST of victory will be agonizingly high.
SuE 04 Apr 2005 15:30
cover art tak tohle má prýbýt obrázek na obálku at all cost .. nelíbí se mi
http://www.baen.com/images/At_All_Cost.jpg
trimmm 05 Apr 2005 07:54
obrazok ...nie sme zvyknuti, aby bola Honor v civile :-)
SuE 05 Apr 2005 18:06
ale ona není v civilu, má uniformu, všimni si rukávů, jen je poněkud ... neupravená
A Nimitz si hraje s mrnětem s Grayson star :-)
B. Svoboda 19 Apr 2005 09:00
Obalka Musim rict, ze z meho pohledu vydavatele je ta Mattinglyho obalka, kterou chce dat Baen na At all cost nejhorsi, jakou jsem od nej na Webera videl. Tahle silenost bude vsechny strasne odpuzovat, misto aby je k Weberovi pritahla. Mattigly dovede daleko lepsi veci, ale jak tam da nepovedene dite... Kdyby to slo zburcoval bych Weberovy fany na celem svete, aby napsali Baenu, at ji necha udelat znovu.
SuE 19 Apr 2005 17:07
musíte tam být? A musíte ji použít? Je to podmínka Baen, že všichni musí používat Mattinglyho ilustrace?
Nešlo by mít zase nějakou českou?
trimmm 19 Apr 2005 19:31
nova kniha ..a kedy sa konecne dockame dalsieho pokracovania Honor? Zacinam mat vazne abstinencne priznaky :-(
B. Svoboda 20 Apr 2005 08:10
Obalka a dalsi Weber Pokud jde o obalku primo ve smlouve to striktne zakotveno neni, ale oni jsou radi, kdyz ji pouzijeme. (Staci se podivat jak dopadly nektere dalsi cizojazycne verze.) Na prvnich pet jsme pouzili ceske, protoze od Mattinglyho v te dobe jeste nebyly k dispozici a nebylo vubec jednoduche je udelat. Kdybychom chteli i na tu nejnovejsi co vyjde na podzim ceskou, byl by to zase hlavne casovy problem, ale uvidime.
Popel vitezstvi se preklada, prekladatel uz je zdravy a pilne pokracuje, takze to vypada, ze kniha po vsech nezbytnych krocich by mohla vyjit nekdy v lete. Pak se hned vrha na sbirku Menitel svetu a pak na Vzpouru co Weber napsal s Whitem. Tak mu drzte palce at se z toho nezblazni.
Pave l20 Apr 2005 16:04
Obálky Polarisu Obálky od Polarisu se mi teda velmi libý ,těch prvních pět obzvlášť .
Jen obálka u Světů Honor mi přišla taková divná.
Pro B. Svoboda
Jestli máte nápady na vlastní ve stejném stylu tak to stopro udělejte podle sebe.
Mohly byste na svých stránkách uveřejnit aspoň přibližné vydání dalších dílu, ať mám vědět na kdy se mám těšit.
TriMmM 20 Apr 2005 18:12
Pre pana Svobodu Priklanam sa k tomu co napisal Pavel... aj k tomu, aby ste spravili obalky "nase" (vase) ale aj k tomu, aby ste uverejnovali aspon predbezny casovy plan (nie taky ze v tomto roku pripravujeme...ale aspon na stvrtroky... prosiiim)... Prajem prekladatelovi veeelmi vela zdravicka, malo stresov a klidek a pohodu, aby co najskor vsetko prelozil ... vazne... ..a nakladatelstvu, aby sa knihy dobre predavali... lebo ked budetemat peniaze, budete moct nakupit dalsie dobre tituly... za seba slubujem, ze ja si knihy budem kupovat tak ako doteraz
SuE 20 Apr 2005 22:12
světy honor Obálka Světy honor je od Mattinglyho a je to jedna z těch nepovedených. Nimitz tam vypadá jak chlupatá umělohmotná chobotnice :-) a myslím, že i velikostní poměr je špatně. Nejhezčí je útočící Nimitz na téhle amatérské kresbě :-)
http://members.tripod.com/zenzmurfy/authors/davidweber/TC_2004_01_28_2d.JPGTak já se teda probudím ze zimního spánku a abyste to čekání přežilii, přeložím nějaké info, zatím mám tak napůl připravený článeček o docích - stavbě lodí.
Také bych se přimlouvala za českou obálku na At all cost, naopak Ashes of victory má obálku celkem hezkou.
B. Svoboda 25 Apr 2005 09:09
Edicni plan Aktualizace edicniho planu se dela strasne tezko, protoze nic neni nikdy vcas, ale slibuji, ze pres SuE nebo primo sem dam informaci, jakmile bude hotovy preklad te ktere knihy. Pak je to zalezitost zhruba dvou az tri mesicu (vzhledem k cim dal vetsimu rozsahu spis tri), takze se to dozvite asi tak s ctvrtletnim predstihem.
Pokud jde o tu obalku zkusim se domluvit s autory prvnich peti, ale bude to problem. Nastesti je celkem dost casu, takze uvidime.
TriMmM 25 Apr 2005 15:20
Edicny plan Diky, diky... ked neprsi, nech kvapka

...som naozaj vdacnya tak trochu aj udiveny, lebo pochybujem, ze by nejake vydavatelstvo vobec u nas (vas) niekedy takto spolupracovalo s fan pages. Vydavatelstvo tymto u mna neuveritelne stuplo... :-) Drzim PALEC!
PeS 18 May 2005 17:28
Dite v At All Costs Neni to dite nahodou Honorin bratr (ci sestra) z Ashes of Victory?
SuE 18 May 2005 19:14
nemuže být tohle se odehrává tak 5-6 let po ashes
TriMmM 19 May 2005 06:34
Brat? Preco nie? Ved ak absolvoval kuru dlhovekosti tak sa vyvoj troska spomali, ci nie? Aspon v rode Harringtonovcaov... :-)
SuE 19 May 2005 12:56
asi ne nevím, jestli o tolik, vždyť Honor byla už v 17 na akademii jako kadet
kdyby fáze mimina trvala 5 let ... to by bylo k nevydržení, když si vzpomenu, jací vřešťani byly moje dítka
jo a taky někde v jiném foru eric flint prozradil, že se v knize vyskytnou události spojené s dvěma atentáty - jedním minulým a jedním, který bude tam ... jestli podařený nebo ne, to neřekne. Tak zas ve foru Baen spekulují, koho hodlá Weber pohřbít ..
Petr Vilímek 19 May 2005 17:43
dítě Nejsem si jist do jaké míry ten obrázek odráží skutečnost. Pokud si pamatuji jednu diskusi na fóru Baenu, tak snad dítě namaloval Mattingly podle jednoho dítěte ve své rodině (proto by prý obrázek nemusel odpovídat zdaleka ději). Možná že právě z toho byl tak naměkko, když namaloval tak podivnou (alespoň pro tuto sérii) obálku. A to přitom udělal tak skvělé pro Weberovy knihy o Bolech.
Pokud jde o to, zda v pěti letech bude v honorverse dítě ještě mimino, nic tomu nenasvědčuje. Proces "stárnutí" se tam zpomaluje teprve po absolvování kůry na prodloužení věku a i v případě třetí generace ta bývá uskutečňováná asi tak v 10-12 letech (určitě ještě před pubertou, ale nikoliv u batolat).
O tom zda jde o Honořino dítě lze ovšem také pochybovat. Problém je, že Weber někde (možná i v jedné z předchozích knih) uvedl, že ženy v ozbrojených silách mají v sobě nějaké antikoncepční tělíska či co, jež zabraňují početí. Souhlas s jejich "vypnutím" dává námořnictvo v mírové době v podstatě automaticky, ale za války jen velmi výjimečně. Nějak si nedokážu představit, že by uprostřed největší války a v situaci, kdy Honor pravděpodobně povede nejvýznamnější flotilu Aliance admiralita s něčím takovým souhlasila a že by sama Honor, která tak dbá na povinnosti o ěco takového v takové době žádala.
Lucia 02 Jun 2005 13:05
re. na obrázok Tuším nikto z Vás nepremýšľa. Dej sa síce odohráva
o pár rokov neskôr,ale to neznamená,že to dieťa nemôže byť Honorino. Nemusí to dieťa vynosiť.existujú predsa umelé liahne. Honor dokonca nemusí s nikým spať. Takýmto spôsobom môže mať Honor dieťa aj s White Havenom, myslím že je to pravdepodobné. White Haven sa nikdy nerozvedie pretože miluje tak Honor tak aj svoju manželku.
Možno si Honor uvedomila,že keď nemôže mať White Havena,bude mať aspoň jeho dieťa.
Druhá možnosť je že dr.Allinson čou Harringtonová sa predsa nemusí obmedzovať v počte detí, takže to pokojne môže byť další Honorin brat či sestra. Sama dr. Harringtonová tvrdí, citujem:,, No dobre moje biologické hodiny nedotykajú ešte dobrých sto rokov,možno dlhšie. Na Sfingu som sa presťahovala preto lebo som vždy túžila mať viac detí". koniec citátu.
Čo si o tom myslíte?
SuE 02 Jun 2005 18:14
ale není to tak podle uryvků z knihy už tam je ta scéna, kde HH předčítá jakýsi příběh (oblíbenou knihu dětí D.Webera) dětem protektora Benjamina. Ty jsou v různém věku od miminka až po 10 let.
Asi bude pravda, že tam Mattingly zakomponoval svoje dítě, které se jim v té době narodilo. Nic proti tomu, kdyby se při malování díval na něho a ne na teletubbies :-(
Lucia 07 Jun 2005 13:31
Otázka pre Sue A tú ukážku máš kde? Rada by som si ju pozrela.
Daj mi adresu prosím!
SuE 07 Jun 2005 18:26
ukázky se objevují ve foru baen ,jsou tam 14 dní a pak mizí, ale jsou pak skladovány na
http://jiltanith.thefifthimperium.com/vyber si vlevo knihu pomocí zelené šipečky a pak GO
Lucia 21 Jul 2005 08:13
šok Práve som dočítala 10 a 11 kapitolu ukážky najnovšej knihy priamej série o Honor. A bol to pre mňa šok. Takže vzťah s White Havenom pokračuje už na omnoho hlbšej úrovni,veď viete čo mám na mysli.
A akurát pred prevzatím ďalšieho miesta sa dozvie šokujúcu správu Honor je tehotná, naozaj. A ockom nie je nik iný než Hamish Alexander.
Vraj implantát zlyhal,pretože keď si mysleli že Honor je mŕtva tak ho vypli a keď sa vrátila zabudli ho zase zapnúť. Kapitola 11. končila scénou kde sa Hamish a Honor chystajú všetko povedať Emily,Hamishovej manželke.
Trimmm 22 Jul 2005 05:22
SOk... ...fuj, neprezradzaj.... :-) ...a to bolo vsetko? :-))
Hroch 24 Sep 2005 18:06
odkaz Právě jsem dočet - bomba:
http://compsoc.dur.ac.uk/~psn/AAC/A416513973.htm
TriMmM 27 Sep 2005 09:54
Anglictina a zavist Ako vam len zavidim, ze ovladate tento blby a tazky jazyk :-( ...vsak tam je skazde slovo (okrem slova ROBOT) ine nez u nas :-( ...ja som sa snazil anglictinu naucit uz 3 krat :-), ale asi som blby... nejde m ito do hlavy :-(
BoneBreak 30 Sep 2005 14:19
Angličtina :-) Myslím že ještě slovo "pistol" vziklo z češtiny. A pak je také slovo "kompost" které se vyslovuje stejně skoro ve všech jazycích :-)
Lucia 05 Oct 2005 13:43
Perfektná kniha Ako som už predtým napísala,Honor Harringtonová nám v dalšej knihe neplánovane otehotnela. Ona nielen otehotnela ale sa aj vydala za Hamisha Alexandra a jeho manželku Emily. Tým sa stala Honor Harringtonovou-Alexandrovou,vojvodkyňou Harringtonu a grófkou z White Havenu, okrem iného.
kniha je fantastycky poprepletaná monumentálnymi vesmírnymi bitkami. Honor tu velí flotile superdreagnoutov spolu s mnohými známimi tvárami z predchádzajúcich kníh. Tie bitky si však treba vychutnať v jazyku ktorý najlepšie ovládate,teda vo svojom rodnom. Ja osobne to tak urobím.
Dalej je tu popísaný vývoj Honoriných detí. Áno,detí pretože čakala dvojčatá,chlapca a dievčatko.
Ale netreba sa báť,Honor brucho mať nebude. Dala si deti vybrať a vyvíjajú sa akoby v skúmavke.
A na záver smutná správa.... nezničitelný Alistair Mackeon je mŕtvy. Česť jeho pamiatke!
Zany 05 Oct 2005 16:42
Honořiny vdavky? To jsem netušil, že v Mantichoře je dovoleno víceženství jako na Graysonu. Nebo to udělají podle Graysonského práva? To jsou mi novinky... a já se pořád prokousávám teprve Asehs of Victory
Trimmm 05 Oct 2005 19:16
sakra... ..preco prezradzas? :-( ...more, more, please :-)
T.N.T. 05 Oct 2005 20:05
Vrah jeden... To je hrůza- nejdřív Andy, teď Alistair...jsem zvědavej kdo bude další
TriMmM 06 Oct 2005 05:31
Vrah...kto dalsi? Je jasne, ze na uplnom konci musi umriet aj Honor... cest jej pamiatke ... :-(
Lucia 06 Oct 2005 13:39
Maš pravdu Tak teda v tom odhade že Honor sa vydá podľa Graysonského práva je pravda,bude druhou manželkou v poradí.
Dalej Alistair mne osobne bude chýbať. Posledná kapitola bola o tom,že Honor číta nahlas rozprávkovú knihu svojim deťom,dcérke Katherine a synovi Raoulovi,asi viete po kom má meno, a Honor sa v duchu lúči s Alistairom. Bolo to veľmi dojímavé.
Čo sa týka smrti samotnej hlavnej hrdinky,ja osobne si ju predstavujem tak, že bud zomrie v obrovskej vesmírnej bitke a jej telo sa nikdy nenájde alebo pri atentáte na svoju osobu.
Možnosť že prežije všetko čo jej David Weber prichystá je pravdepodobná ale minimálna.
TriMmM 06 Oct 2005 14:14
Smrt Honor ...jasne, tak nejako, ale jej smrt bude taka, ze ZASE svojim sposobom pomoze kralovstvu k dosiahnutiu nejakeho neobvykleho vitazstva (azda konecneho), alebo ho nejakym sposobom zachrani... :-)
Honor a stara? nejako si neviem predstavit, ze Honor ako niekolko sto rokov stara baba rozprava svojim praprapravnucatam o tom, co v zivote zazila... :-)
Thrix 26 Oct 2005 06:08
Alistair A jak zabily Alistaira? v nějaké bitvě?
SuE 26 Oct 2005 08:09
alistair jj v té velkéí na konci At All cost
Thrix 26 Oct 2005 17:22
nemuzes me dat odkaz na tu bitvu?
SuE 26 Oct 2005 20:51
bitva je, tedy bude, to v té nové knížce At all cost, která není oficiálně vydaná ještě ani anglicky, jen se na net dostala autorská kopie pro nedočkavce, viz odkaz výše od hrocha
Tmto mu taky děkuji, ačkoli jsem to četla do 4 do rána a měla jsem další den problém v práci neusnout :-)
Thrix 27 Oct 2005 10:46
Otehotnela??? Ehm, jak mohla Honor neplánovaně otěhotnět kdyz sem se v knize (myslím mezi piráty) dočetl že všechny ženy dostanou při přijetí k namořnictvu antikoncepcni implantát a ze je jim odstranen na jejich zadost.......
SuE 27 Oct 2005 13:00
njn nějak to vypršelo, když byla na Hadesu a pak na to asi zapomněli to je jak ze života
Petr Vilímek 27 Oct 2005 20:27
otázka smrti Honor Někdo se tu bavil, o možné smrti Honor v budoucnoti. K tomu bych dodal jen tolik, že to Weber kdysi dávno (v době, kdy byla postava Honor více podobná Nelsonovi) plánoval tak, že Honor zemře právě v At All Costs.
Thrix 28 Oct 2005 12:00
FIIIHAAA Ty vole, ta bitva je hodne mastna.....
Výpis ztrat One hundred and thirty-nine Manticoran, Grayson, and Andermani superdreadnoughts and seven CLACs destroyed outright, and another seven superdreadnoughts and two CLACs so badly damaged they would never fight again. Twenty-seven battlecruisers, gone. Thirty-six heavy cruisers and two thousand eight hundred and six LACs, destroyed. The official death toll for the Alliance was 596,245, with another 3,512 wounded survivors. But for the Republic, it was even worse: two hundred and fifty-one superdreadnoughts destroyed, along with six CLACs, sixty-four battlecruisers, fifty-four heavy cruisers, and 4,612 LACs, and sixty-eight superdreadnoughts and over three thousand LACs captured. The Star Kingdom was still trying to compute the true, shattering depth of Lester Tourville's casualties, but the numbers they'd already come up with stood at almost 1.7 million dead, 6,602 wounded, and 379,732 prisoners. The number of dead was almost certain to climb, according to Patricia Givens. It might even top two million before it was all done.
TriMmM 29 Oct 2005 18:04
straty ..tolko rozumiem aj ja aby som bol v soku :-)
atiratha 11 Jan 2006 12:41
At all costs ve word Mam at all costs stazeny v originale - Advanced reader copy. Komu to mam poslat, at to rozesle ostatnim?
SuE 11 Jan 2006 17:01
AAC dík za nabídku ale ono se to na ruském internetu povaluje docela hodně, takže kdo chce, tak si to najde.
Sice bych asi neměla, ale
http://www.woweber.com/books.phpmůžete se pocvičit i v ruštině :-)
Kvak 13 Jan 2006 08:01
Drobna oprava No, ja mam uz At All Cost prelouskanou a chtel bych upresnit 2 male nepresnosti v predchozich prispevcich. Za prve Honor nema dvojcata, ma jen syna. Ta dcera "navic" je Emily. Navic se narodi az nejaky ten mesic po synovi. Nicmene ji Honor povazuje taky za svou (odkaz na podobnost s rodinou na Graysonu).
Za druhe syn je pojmenovan po Alistairovi jeste za jeho zivota (Honoriny sourozenci maji taky mix znamych jmen).
No a tehotenstvi je vysledkem chyby v byrokracii (to povazuji za ).
Snoopy 18 Jan 2006 23:01
Lode z WoH. Nevim, kam to jinam dat, tak to pisu sem. Narazil jsem na clanecek shrnujici lode z War of Honor, kterym Honor veli (at uz z Mantichory nebo z Graysonu). Nezdaji se vam ta jmena nejak povedoma? Myslim, ze ty osoby se budou objevovat dale:
http://infodump.thefifthimperium.com/Harrington/hh_ob_1920_second_marsh.htm