Tak jsem do právě dočetl a až na par drobných detailu ( oproti čtení v originálu ) jsem si jenom pohodlně přečetl to co už jsem věděl/se těšil. Bohužel škoda, že CZ překlad je o jednu knihu ve všech ,,řadách" pozadu ( uvážím-li že 3 knihy Torch se taky brzy dočkáme a jsem na ní velmi zvědavý). Navíc mi čím dál víc začínají chybět konce prvních knížek, kdy po vyvrcholení lokálního děje nastal konec a posunuli jsme se dál. Kdežto teď jsme přešli do globálního dění, kde nic nekončí, pořád se dál vyvíjí, jenom autor to v nějakém místě stopne. Boj ve vřetenu by bylo pěkné vyvrcholení pro SofII, SoF III mi přišl takový nemastný neslaný, zkrátka opět tomu konci něco chybělo ( Sof IV bude díky MIky/Mese třeba lepší ). HH13 kdyby se spojil oprostil o čast začátku pro HH12 by byl asi lepší i když stále by ji chyběl nějaký významný konec kterého se doufám dočkáme v HH14.
Vím, že se lehce kritizuje a chápu proč autor prolíná jednotlivé linie, ale to kouzlo těch první těch prvních dílu ( do HH10 ) se mi nějak vytrací.