Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
Nedostal jsi svůj
aktivační email?
01.07.2022, 10:32:58
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
Tak si nás našli spameři, registrace vyžaduje potvrzení, a jestli to je nezastaví, tak to budu zase schvalovat, ach jo.
5946
příspěvků v
158
témat od
126
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Bubakcz
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
! VAROVÁNÍ ! obsahuje fanfiction
« předchozí
další »
Stran:
1
[
2
]
3
4
...
12
Autor
Téma: ! VAROVÁNÍ ! obsahuje fanfiction (Přečteno 69471 krát)
Shras
Full Member
Re: ! VAROVÁNÍ ! obsahuje fanfiction
«
Odpověď #15 kdy:
03.06.2010, 18:50:21 »
asi hlavne ta slovanie ...
no mam pocit zze nekteri lide berou SL jako homogeni celek coz neni .. jen jsme chtel podotknout ze SL je tak velke ze urcite ty suroviny se sezenou v ramci SL. jiank Mantaci tezi v Pasmu jednorozce .. proc by to podobne nedelalo i sl .. postavime lodenice u zdroje.
nejsou nekde tabulky poctu lodi RMN?
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #16 kdy:
03.06.2010, 19:01:42 »
Proč švédi kupovali dřevo?
Amíci mají taky nerostné suroviny na dvorku a netěží je, raději se neptám proč.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #17 kdy:
03.06.2010, 19:13:09 »
Citace: Shras 03.06.2010, 18:50:21
chtel podotknout ze SL je tak velke ze urcite ty suroviny se sezenou v ramci SL. jiank Mantaci tezi v Pasmu jednorozce .. proc by to podobne nedelalo i sl .. postavime lodenice u zdroje.
nejsou nekde tabulky poctu lodi RMN?
Tabulky na infodumpu, tady nevím.
Aještě mě ohledně dovozu/vývozu napadl jeden argument: Za půldruhýho tisíciletí těžby už můžou mít solíci svý soustavy docela vycucaný.
Teda určitě budou zakládat hornické kolonie v neobývaných syst. Ale proč se namáhat? Stejně nakonec na dopravu potřebuješ HYPPloď.
Pearls of Weber Fleet strengths as of 1920 PD.txt
(1 KB - staženo 375 krát.)
«
Poslední změna: 03.06.2010, 20:03:06 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Shras
Full Member
«
Odpověď #18 kdy:
03.06.2010, 19:27:53 »
je 1900 let po diaspore
mantaci jsou snad 300 let nebo tak nejak .. cili pocitam ze SL je stare tak 500-1000 let ... pokud to nekde neni napsane
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #19 kdy:
03.06.2010, 19:38:53 »
Citace: Shras 03.06.2010, 19:27:53
pocitam ze SL je stare tak 500-1000 let ... pokud to nekde neni napsane
Ale těžit už začali dřív než se shodli na Lize ne?
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #20 kdy:
03.06.2010, 21:41:05 »
Ale stále tam bude spousta nezakládajících planet, co svý zdojr nevytěžily. A navíc i SKM při svých enormních stavebních programech válečných lodí vyčerpalo jen malý kus svého nerostného bohatství. V SL půjde většina surovin do civilního sektoru, ačkoliv pokračující válka s SEM by to mohla změnit. Pokud dojde k tomu, co čekám - tedy, že nakonec zůstane Stará Liga sama jako celek, může se stát, že jí bude něco chybět...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #21 kdy:
03.06.2010, 21:47:53 »
Podle mě je rozdíl jestli takové zboží kupuješ u relativně rozvinutého světa který po tobě bude chtít -jak to bylo, svazové kredity(já si vymyslel patvar soláry)- konvertabilní měnu nebo od ubožáků kteří vezmou za vděk cokoliv co jim nabýdneš.
Navíc značná část obchodu půjde soukromýma rukama bez zásahů vlády. Konzorcium, které to bude provozovat se možná zaměří i na odbyt vlastní produkce. A taky může mít nějaké zájmy v divočině.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #22 kdy:
03.06.2010, 22:00:25 »
Jestli se pletu a vy máte pravdu... Co teda rozváží ty tisíce -statisíce?- nákladních lodí po celé galaxii?
Nemůžou přece jen
prodávat
, to by se jim veškerý mezinárodní obchod zhroutil do pár let.
I kdyby šlo o bártrové obchody tak podle mě něco takového prostě fungov
at musí
.
Zaznamenáno
Shras
Full Member
«
Odpověď #23 kdy:
04.06.2010, 04:22:23 »
ok vim ze i v H je zminak a ze prevazeji ryby:) takze ok ja to vzdavam sice mi to prijde neprakticke ale tech 10M zarovek vam dodam
jinak slovane .. jak vime v ramci RH je i planeta z takovim divnym jmenem Praha
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #24 kdy:
04.06.2010, 10:41:25 »
A v mant. Nový Kiov.. Kiev. To jsou ale "normální" emigranti.
Ti "moji" se trhli někdy před Poslední válkou... Což mě připadá trochu divné, nemyslíte? Můžu říct: tahle válka byla první ale označit nějakou za poslední?! Že by měli nějakou zvláštní intuici? Sybilla, orákolum...
TAk a dost, už nikdy a basta! A pak se ves Horní Lhota pustí do rozšiřování švestkových saadů, Dolní Lhota bude proti a břink -máme tu další válku jako vyšitou.
Každopádně se nějak nephodli s tvůrcema scragů a koupili si nějakou loď. Ale rasisti to byli taky
«
Poslední změna: 04.06.2010, 14:15:47 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
Bolt
Hero Member
«
Odpověď #25 kdy:
04.06.2010, 13:23:55 »
Zatím Poslední světová válka na Zemi. Na Praze vaří dobré pivo ,tak na tom něco bude.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #26 kdy:
04.06.2010, 16:38:11 »
A zitra začne odpočet k další.
To je něco co u se člověčenstva prostě nezmění. Ani Detwaileři to z lidské povahy neodstraní svými genetickými čáry-máry.
Zaznamenáno
Shras
Full Member
«
Odpověď #27 kdy:
04.06.2010, 17:08:53 »
no ona ta sebeznicujici tendence neni spatna... v dnesi dobe primo vytana .. problem jsou atomovky a virove zbrane. Moc ucine
Zaznamenáno
Dalin
Full Member
«
Odpověď #28 kdy:
04.06.2010, 17:31:41 »
Citace: Mafio Ball 03.06.2010, 22:00:25
Jestli se pletu a vy máte pravdu... Co teda rozváží ty tisíce -statisíce?- nákladních lodí po celé galaxii?
Nemůžou přece jen
prodávat
, to by se jim veškerý mezinárodní obchod zhroutil do pár let.
I kdyby šlo o bártrové obchody tak podle mě něco takového prostě fungov
at musí
.
V textu je uvedeno, že cestování hyperprostorem je tak levné, že se vyplatí dokonce vozit potraviny. Navíc myslím že při nouzovém přechodu 8.flotil od Trevora k Bazilišku tam byla zmínka o lodi s nákladem rudy. To znamená, že obchod funguje stejně jako na Zemi, z málo rozvinutých teritorií suroviny, z vyspělých stroje a technologie.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #29 kdy:
04.06.2010, 17:38:07 »
Že jo! S těma technologiema bych ale moc nekšeftoval -takhle si do budoucna podřezávat větev... Spíš tam vozil přímo spotřební zboží.
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
3
4
...
12
« předchozí
další »
Skočit na: